Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، رکود بازار ساخت و ساز در سال‌های اخیر، نرخ بیکاری کارگران ساختمانی را بیشتر از همیشه افزایش داده‌است؛ در این شرایط کارگرانی که «خوش‌شانس» باشند و کاری نصیبشان شود، از آنجا که عرضه‌ی نیروی کار در بخش ساختمان بیشتر از تقاضاست و همچنین دستمزد کارگران این صنف براساس  «پیمان‌های دسته‌جمعی» میان کارگر و کارفرما تعیین می‌شود، دستمزد قابل توجهی دریافت نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میکائیل صدیقی (رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سروآباد) با انتقاد از وضعیت شغلی کارگران بخش ساختمان می‌گوید: مساله این Hست که دستمزد کارگران بخش ساختمان، از افزایش مزدی مصوب شورای عالی کار تبعیت نمی‌کند اما وقتی نوبت به «بیمه‌پردازی» می‌رسد باید ما کارگران ساختمانی متناسب با افزایش حداقل مزد، حق بیمه‌ی بیشتری بپردازیم درحالیکه دستمزدمان ثابت است و افزایش نیافته‌.

صدیقی در توصیف این شرایطی که به قول او «ناعادلانه» است، می‌گوید: «سهم بیمه‌» که کارگران می‌پردازند، متناسب با افزایش حداقل دستمزد، افزایش پیدا می‌کند؛ برای کارگران ساختمان که دچار انجماد و ثبات مزدی هستند، این افزایشِ سهم بیمه، مشکل‌زاست و باید گفت در بازار راکد ساختمان که این روزها گرفتارش هستیم، بسیاری از کارگران ساختمان، توان پرداخت حق بیمه‌ی افزایش یافته را ندارند.

ماهانه، 96 هزار تومان حق بیمه می‌پردازیم

به گفته او، سهم بیمه‌ی پرداختی کارگران ساختمانی در سال 97، 16 درصد زیاد شده‌ است و کارگرانی که سال گذشته، هشتاد هزار تومان حق بیمه می‌پرداختند، از فروردین ماه باید 96 هزار تومان بپردازند.

صدیقی معتقد است: بیمه کارگران ساختمانی با چالش‌ها و تنگناهای بسیاری مواجه است و این افزایش نامرتبطِ حق بیمه این مشکلات را دوچندان می‌کند.

اشتغال اتباع بیگانه، ساماندهی نشده‌است

بحث دیگری که مطرح است، عدم افزایش دستمزد کارگران ساختمانی و بیکاری شدید آنهاست. صدیقی دو عامل اصلی را در بیکاری کارگران ساختمانی و به تبع آن پایین ماندن دستمزدها دخیل می‌داند: اولین عامل شرایط نامناسب اقتصادی‌ست که باعث رکود ساخت و ساز شده و همین مساله موجب شده که فرصت‌های شغلی در بخش ساختمان به میزان قابل توجهی دچار کاهش شود. عامل بعدی عدم ساماندهی اشتغال اتباع بیگانه است که بی‌حساب و کتاب وارد بازار کارِ بخش ساختمان شده‌اند و فرصت‌های شغلی کارگران ایرانی را تصاحب کرده‌اند.

به اعتقاد او؛ اشتغال بخش ساختمان نیازمند بذل توجه و رسیدگی جدی‌ست؛ وگرنه بحران‌های اشتغال در این بخش، از این هم حادتر خواهد شد.

در بخش ساختمان عرضه از تقاضا بیشتر است

صدیقی، پایین بودن دستمزدها را نیز نتیجه همین بیکاری و بالاتر بودن عرضه از تقاضا در بخش نیروی انسانی می‌داند و می‌گوید: طبیعی‌ست تا زمانی که نرخ بیکاری بالا باشد و در هر رده شغلی ساختمان، بیکاران بسیاری در جستجوی کار باشند، کارفرمایان به «پیمان‌های دسته‌جمعی» جدید برای ارتقای دستمزدها تن نمی‌دهند؛ بنابراین کارگر ساختمان مجبور است با مزد بسیار حداقلی بسازد تا از نان خوردن نیفتد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بیمه کارگران ساختمان دستمزد کارگران ساختمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۹۵۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران مازندران خواستار اجرای بیشتر عدالت اجتماعی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران،دبیر اجرایی تشکیلات خانه کارگر استان مازندران در این اجتماع، مشکلات معیشتی، درمان، مسکن و نبود امنیت شغلی را عمده معضلات جامعه کار و کارگری نام برد و خواستار عدالت اجتماعی برای قشر شریف کارگران شد.

دریابیگی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در دیدار با کارگران کشور مبنی بر تجدید نظر مسئولان در تعیین حقوق مناسب کارگران و بازنشستگان گفت متاسفانه حقوق فعلی کارگران و بازنشستگان خرج و هزینه پانزده روز یک ماه این قشر شریف را کفایت نمی‌کند.

ساداتی رئیس کانون کارگران ساختمانی مازندران با اشاره به ضرورت ارتقای مهارتی کارگران در مراکز فنی و حرفه‌ای اظهار داشت در مازندران ۷۵ هزار کارگر ساختمانی شناسایی شده وجود دارد که ۴۲ هزار نفر آنها تحت پوشش بیمه ساختمانی هستند و ۳۳ هزار نفر فاقد بیمه در نوبت بیمه شدن قرار دارند.

فلاح مدیرکل تامین اجتماعی مازندران، ارائه خدمات مناسب به کارگران و بازنشستگان را وظیفه سازمانی تامین اجتماعی به بیمه شدگان نام برد و یادآور شد در مازندران دو میلیون و ۳۰هزار نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.

وی افزود در مازندران بالغ بر۱۰۰ هزار واحد کارفرمایی فعال وجود دارد که ارائه خدمات غیر حضوری از اقدامات حمایتی سازمان تامین اجتماعی به کارفرمایان است و از خرداد ماه امسال همه امورات تامین اجتماعی در حوزه بیمه کارگران کاملا هوشمند و غیرحضوری خواهد شد.

لازم به یادآوری است، قرائت قطعنامه و تجدید میثاق کارگران با شهدا و امام راحل و تجدید بیعت با رهبری بخش پایانی مراسم بزرگداشت روز جهانی کار و کارگر در استان مازندران بوده است.

دیگر خبرها

  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • بابایی کارنامی: درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود
  • بابایی کارنامی : درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود + فیلم
  • بیش از ۴ هزار کارگر قمی در انتظار بیمه
  • مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟
  • کلاف سردرگم تعیین دستمزد کارگری (پادکست)
  • کارگران مازندران خواستار اجرای بیشتر عدالت اجتماعی
  • دیگر بهانه‌ای برای بیمه نکردن کارگران ساختمانی وجود ندارد
  • شاکری: تامین اجتماعی آمار بیمه کارگران ساختمانی را شفاف ارائه دهد + فیلم
  • اختصاص سهمیه ۳۰۰ نفری بیمه به کارگران ساختمانی استان کردستان